راهکارهایی برای تقویت هوش کلامی کودک
تقویت هوش کلامی در کانون پرورش فکری کودکان نام این مطلب کوتاه است که من برای شما خواهم گفت ولی چرا کانون پرورش فکری کودکان ؟ شایدبرای شما جالب باشد بیشترین فعالیت های هنری و فرهنگی که به صورت تخصصی در ایران انجام میشود را فقط میتوان در کانون پرورش ببینید چرا که کانون با ساختاری که از دهها سال پیش برای کودکان پایه ریزی شده به مرحله ای از تخصص هنری رسیده که میتوان به راحتی به مربیان هنری کانون اعتماد کرد
از این رو من چند مورد را برای شما بیان میکنم که روی جنبه های هنری و فرهنگی و بخصوص هوش کلامی بچه ها تاثیر میگذارد
۱️⃣ می توانید با گفتن لطیفه، چیستان ذهن کودک رو به چالشی شیرین دعوت کنید.یکی از بازیهایی که ما در کودک در خانه و کانون پرورش انجام میدادم لطیفه گفتن و چیستان و معما طرح کردن بود . این بازیها و این فعالیت ها مستقیم روی تقویت مهارت های هوشی و کامی کودکان تاثی خواهد گذاشت . شما میتوانید این بازیها را در حیاط مدرسه – در کلاس و در منزل با بچه ها انجام دهید
۲️⃣ خواندن ، نوشتن و داستان.
به کودکتان درست کردن کتاب داستان را پیشنهاد بدهید.کودکان کم سن می توانند نقاشی کنند و داستان را برای شما بگویند و شما در کتاب داستان شان بنویسید. یا قصه ای از خود بسازند.یکی دیگر از فعالیت هایی مهم در کانون پرورش که هم جنبه های هنری و فرهنگی را داشت و هم مستقیم روی هوش کلامی بچه ها تاثیر زیادی خواهد گذاشت ساخت کتابچه ها و کتابهای دست ساز یود در این زمینه بچه ها کتاب را میخواندند بعد برای کتاب چند نقاشی میکشیدند و خلاصه ان را به همراه نقاشی به کتاب تبدیل میکردند و مهمترین قسمت این کار زمانی بود که ما کودک آن داستان را به صورت خلاصه برای مربیان و بقیه بچه ها تعریف میکرد .
۳️⃣ بازی با کلمات.
بازی های زیادی در این زمینه هست که می توانید با جستجو در اینترنت بیابید و با لذت و هیجان با کودک تان شریک شوید در چشیدن طعم خوش گفتگویی هدفمند این بازی ها با توجه به سن کودکان رد بندی میشوند ولی یکی از متداول ترین بازی با کلکات دادن چند حروف الفبا به صورت در هم و ساخت کلمه و بیان آن است . این گونه بازی ها روی همش کلامی و روانی کودکان تاثیر مثبتی میگذارد
۴️⃣ همراه با کودک یک مشاهده ساده علمی انجام داده و از کودک تان بخواهید مشاهده اش را وصف کرده و یادداشت نمایید.همیشه گردشهای علمی و تفریحی برای کودکان جالب بوده و هست بخصوص اگر هدفمند ارنجام شود . بچه ها در کانون همیشه به گردشهای علمی یک روز و چند روز می رفتند و در این گردشها مشاهدات زیادی را تجربه میکردند از باغ وحش گرفته تا جنگل و کوه و دریا همه این موارد را یادداشت میکردند و بعد خلاصه آنررا تبدیل به سفرنامه میکردند و در آخر مشاهدات خود را برای همه بیان میکردند.( تقویت هوش کلامی)
۵-سرود و آواز خواندن برای کودکان میتوانید یکی از بهترین روشها باشد چرا که هم روی هوش کلامی آنها تاثیر میگذاردو هم روی اعتناد بنفس بچه ها سرود یکی از شاخه های هنری در کانون پرورش است بچه ها با راهنمایی مربی خود با سرود آشنا میشودند ریتم و هماهنگی را می آموختن و بعد با حضور در مقابل تماشاچیان نه تنها به فن بیان خود کمک میکردند بلکه اعتماد بنفس و خجالت کشیدن هم کنار میگذاشتن .
۶- بازی با صدا ها این بازی هم روی هوش شنیداری و کلامی بچه ها تاثیر میگذارد به این صورت که بچه ها صئا هایی را میشنوند و بعد تشخیص میدهند که آن صداجیست ؟ و بعد خودشان بایستی آن صدار را تقلید کنند. ۷ – نمایش خلاق و انواع نمایش هم به هوش کلامی کمک میکند . چون درنمایش آنچه که پایه و اساس است دیالوگ یه همان جملات نمایش است که کودکان در قالب های مختلف نمایشی مانند نمایش عروسکی – نمایش زنده – نمایش عروسکی سایه در کانون پرورش اجرا میکردند .
نتیجه گیری
شاید بعضی از مطالب سایت به صورت مختصر بیان شود این به این دلیل نیست که مطالب در این خصوص محدود است .دلیل آن این است که شما هم در این زمینه ها به تحقیق و خلاقیت اقدام کنید تا بتوانید نتیجه بهتری بگیرید . تقویت هوش کلامی در کانون پرورش فکری کودکان یک بهانه برای این موضوع است که هم شما با فعالیت های کانون آشنا شوید و هم اینکه به موضوعات خاص برای کودکان بیشتر اهمیت بدهید و تاثیر این روش ها رادست کم نگیرید. ( تقویت هوش کلامی در کانون پرورش فکری کودکان )
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.