تکنیک خراشیدن برای مفهومی بیشتر خلاقیت
دراین درس آموزش تکنیک خراشیدن را فرا میگیرید و با جنبه های مختلف خلاقیتی آن بیشتر اشنا میشوید.تکنیک خراشیدن یک شیوه خلاقانه هنری است که مطمنا یکی از خصوصیات آن ترکیب مواد مختلف با هم است . به گونه ای که شما در ترگیب یا روی هم قرار دادن متریالهای مختلف و با عمل خراشیدن میخواهسد یک جلوه تازه ای از آن مواد به وجود بیاید .
من در این تکنیک سعی میکنم روش جالب و خلاقانه را به شما معرفی کنم تا شما بتوانید به کودکان آموزش دهید فقط لازم میدانم به شما چند نکته را در ایتدا بیان کنم تا شما ضمن مطالعه به این نکات توجه خاص داشته باشید.
درک واژه خلاقیت
اول اینکه کلمه خلاقیت در هنر و بخصوص نقاشی را در همه جا به کار نبرید چون خلاقیت هنری کودکان یک مقوله خاص و حساس است بعضی از مربیان فکر میکنند هر کار عجیب و دور از ذهن هنری که از طرف کودک به وجود می آید خلاقیت است در صورتی که اینگونه نیست و در درسهای بعدی به آن اشاره میکنم. خلاقیت از تفکر خلاق به وجود می آید.
مبانی خلاقیت کودکان
دوم اینکه هر تکنیک و اصولا هر درس در این مجموعه از سه هدف اصلی که ما در طراحی آموزشی خود برای هر درس پیاده میکنم تشکیل میشود و شما بایستی این ۳ هدف را در نظر بگیرید شاید بپرسید چرا سه هدف ؟ ومن میگویم حتما باید سه هدف برای هر درس مشخص کنید نه کمتر نه بیشتر . هدف نتیجه را مشخص میکند و وقتی شما سه هدف داشته باشید مطمنا به این معنی است که شما سه جنبه مختلف را در نظر دارید .
یکی از این جنبه ها مبانی خلاقیت است هدف این درس درک بیشتر مبانی خلاقیت برای کودکان است. وقتی میگوئیم مبانی خلاقیت منظور سلوبی است که خلاقیت را به وجود می آورد . ولی در ابتدا شما باید معنی خلاقیت را درک کنید . در دنیای تئوری درباره خلاقیت نظریه های زیادی مطرح شده و من نمیخواهم در این خصوص وارد بحث تئوری شوم وفقط به چند جمله درباره خلاقیت اکتفا میکنم و امیداورم خودتام در این زمینه بیشتر مطالعه کنید.
خلاقیت شامل تولید چیزی است که هم اصیل و هم ارزشمند باشد و نشأت گرفته از فرایندهای خودآگاه و ناخودآگاه انسان میباشد. از نظر یک دیدگاه علمی محصولات تفکر خلاق گاهی اوقات به تفکر واگرا ارجاع داده میشود. همانند دیگر پدیدهها در علم یک دیدگاه یا تعریف یگانه از خلاقیت وجود ندارد و بهطور متنوع به موارد زیر منسوب شدهاست: فرایند شناختی، محیطی اجتماعی، ویژگی فردی، شانس و همچنین مواردی مانند نبوغ و شوخطبعی پیوند داده شدهاست.
تعریف مناسب دیگر :
تفکرات خلاق زمانی تولید میشود که شخص پیشفرضها را کنار گذاشته و یک دیدگاه جدیدی را جستجو کند که دیگران به آن نپرداختهاند. خلاقیت نیاز به حضور همزمان تعدادی از ویژگیها از قبیل هوش، پشتکار، غیرمتعارف بودن و توانایی تفکر به سبکی خاص دارد. با این توضیحات کوتاه متوجه خواهید شد خلاقیت فرایند ساده ای نیست که بخواهیم به سادگی درباره آن صحبت کنیم . من میخواهم به زیان ساده تر خلاقیت را در چند جمله برای کودکان تشریح کنم.
خلاقیت برای کودکان یعنی پرورش ذهنی که بتواند آزادانه هر آنچه را که در درون دارد به صورت عینی و در قالب های مختلف بروز دهد. در این خصوص کودکان میتوانند خلاقیت های زیادی داشته باشند ولی آنچه مسلم است آزادی – نبود ترس – شناخت کافی – داشت مهارت های لازم و از همه مهمتر درک مفهوم تغییر به معنی تحول و دگرگونی میتواند مهمترین بخش های خلاقیت برای کودکان باشند. (درباره تغییر و خلاقیت من درشیوه نامه ششم دبستان به آن پرداخته ام )
این مقدمه درباره خلاقیت درواقع یک آگاهی نسبی برای شما بود تا بدانید بعضی از تکنیک های مانند تکنیک خراشیدن میتوانبد به درک تغییر و به وجود آمدن کمک کند این گونه تکنیک های آنقدر با اهمیت هستند که حتی در دانشگاهها نیز کاربرد دارند.
آموزش تکنیک خراشیدن به زبان ساده
در این روش شما یک مقوا سقید مقداری مداد شمعی (رنگهای شاد و براق ) و مقداری رنگ گواش سیاه لازم دارید . ابتدا سطح مقوا را با مداد شمعی های رنگی می پوشانید به صورت لکه ای – ردیفی و.. طوری که کل مقوا رنگ شود بعد رنگ سیاه را روی آن با قلم مو قرار میدهید طوری که کل مقوا رنگ شود و رنگهای مداد شمعی دیده نشوند بعد بگذارید رنگ گواش کاملا خشک شود .
بعد از خشک شدن با یک وسیله نوک نیز کانند سوزن – میخ و … سطح مقوار را خراشید دهید (نقاشی بکشید ) شما با اینکار جاهایی که میخواهید را با وسیله نوگ نیز خراش میدهید و رنگهای مداد شمعی نمایان میشوند. اگر به فیلم زیر دقت کنید مطمنا بیشتر با این روش آشنا میشوید .
حتما عضو تلگرام و اینستاگرام ما باشید
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row us_bg_overlay_color=”#45dafc”][vc_column width=”1/4″][us_single_image image=”3365″ size=”full” style=”shadow-1″ onclick=”custom_link” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.instagram.com%2Fartkoodak.kids%2F|||” animate=”afc”][us_btn text=”روی تصویر کلیک کنید” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.instagram.com%2Fartkoodak.kids%2F|||” color=”red” size=”10px” align=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]
توجه توجه توجه توجه توجه
دوستانی که درباره آموزشهای این سایت به صورت پی دی اف سوال دارند. باز یادآوری میکنم جزوات خاص آموزش هنرهای کودکان برای دوستانی ارسال میشود که در پایین هر مقاله نظر خودشان را به صورت پیشنهاد و یا انتقاد و سوال درج کنند. عضو کانال تلگرام و صفحه اینشتاگرام هنر کودکان باشند. در این صورت سیستم اتوماتیک سایت افراد را از روی ایمیل و ای پی آنها شناسایی کرده. و به صورت هفتگی و ماهانه جزوات را برای دوستان و همکاران فعال ارسال میکند.
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][us_single_image image=”3366″ size=”full” style=”shadow-1″ onclick=”custom_link” link=”url:https%3A%2F%2Ft.me%2Fjoinchat%2FAAAAAD_WW3HoRqa8q3hEnw|||” animate=”afc”][us_btn text=”روی تصویر کلیک کنید” link=”url:https%3A%2F%2Ft.me%2Fjoinchat%2FAAAAAD_WW3HoRqa8q3hEnw|||” color=”navy” size=”10px” align=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_column][/vc_column][vc_column][/
سلام.خداقوت.خواهش میکنم بعضی ازتکنیک هارو یکم توضیح بدین که ترغیب بشیم اشتراک بخریم.سپاس
۱۲۰
تکنیک ها در این سایت به صورت مداوم منتشر میشود و در قسمت تخصصی و اشتراک بحث های مهم و اصولی هنر کودکان مطرح میشود
۱۱۶
استادادامه مبحث خراشیدن رو که نگذاشتید
۱۰۵
ممنون که بدون هیچ چشم داشتی این حجم از اطلاعات رو در اختیار همه قرار میدید واقعن اسم مناسبی انتخاب کردید
این مهربانی واقعی ست ??
۱۲۰
سلام ممنون از لطف و محبت شما
۱۲۷
واقعا تکنیک جذابی هست
۱۱۲
با سلام و ادب، عااالی بود لذت بردم
۱۲۳
سلام بسیار عااالی بود. انجام دادم ولی نمیدونم چرا استاد مثل تصاویر براقی رو نداشت؟؟
۱۰۷
من تا حالا از تکنیک خراش استفاده نکرده بودم ولی تجربه ی خوبی بود وقتی با دخترم انجام دادیم بسیار لذت بردیم
لایک