مربیانی این ۱۰ اشتباه را انجام میدهند
من در این مقاله میخواهم به ۱۰ اشتباه مهمی که مربیان در آموزش هنر به کودکان به آن دچار میشوندبپردازم .و شما مربیان را با این ۱۰ اشتباه اشنا کنم و راهکارهای عملی رفع این ۱۰ اشتباه را برای شما شرح دهم. از این رو از شما میخواهم با خواندن این مقاله و ارسال نقطه نظرهای خودتان در پایین همین درس به دیگر همکارانتان کمک کنید . قبل از اینکه وارد بحث اشتباه مهم در آموزش هنر به کودکان بشوم یک موضوع را باید مشخص کنیم و اینکه معیار درست یا اشتباه در این خصوص میتواند چه چیزی باشد و اصولا چرا این مواردی که بیان میکنم و تحت عنوان ۱۰ اشتباه مهم در آموزش هنر به کودکان است اشتباه در نظر گرفته شده است.
آیا من به عنوان کارشناس هنر کودکان که سالها آموزش هنر به کودکان داده ام درست می گویم یا نه ؟ اگر بخواهم جواب ساده و قانع کننده ای بدهم بایستی بیان کنم که منطق و اصول منطقی هنر کودکان معیار خواهد بود .که من در حین بیان این ۱۰ اشتباه مهم در آموزش هنر به کودکان به آن اشاره میکنم . توجه داشته باشید که این اشتباهات اکثر از روی نا اگاهی است و در بعضی موارد بعضی از مربیان هنر بچه ها را کم اهمیت جلوه میدهند . ولی در هر صورت بایستی در تلاش باشید که این موارد اشتباه کم و یا اصلا وجود نداشته باشد.
من در این مقاله شما مربیان هنری را با این شتباهات اشنا میکنم و امیدوارم بتوانید با رفع این اشتباهات کلاس هنری پویایی داشته باشید در همین ابتدا بگویم که اگر یک مربی هنری این اشتباهات را انجام ندهد و در طول یک سال حداقل اشتباه را داشته باشد مطمنا بازتاب فعالیت هنری او چنان خواهد بود که نتوان توصیف کرد . به همین دلیل با من همراه باشید .. مربیان دوره های غیر حضوری شرح این مقاله مهم را در ادامه بخوانند.
۱۰ اشتباه مهم در آموزش هنر به کودکان
اشتباه یک : مربی پتانسیل خودش را نمی شناسد و یا باورندارد.. این نوع تفکر یک اشتباه بزرگ ذهنی است که باعث میشود مربی خودش را دست کم بگیرد. این تفکر دست کم گرفتن انگیزه حرکت و نو آوری و خلاقیت را از مربی میگیرد و مطمنا توقع ندارید همچین مربی بتواند با بچه ها هنر خلاقانه کار کند . اگر به این موضوع دقت کنید می بینید منطق این اشتباه کاملا درست است و می بینید بعضی از مربیان که تعداد آنها کم هم نیست اینگونه فکر میکنند.
اشتباه دوم : شیوه های اجرای تکراری از طرف مربی هنر یک رویکرد اشتباه است که خیلی از مربیان هنر دارند. این که فکر میکنند هر سال باید یک سری آموزش را تکرار کنند و اگر از آنها بپرسید که چرا این کار را میکنند می گویند خوب برای این بچه ها که تازه آمده اند تکراری نیست. برای آنها تازگی دارد . شاید به ظاهر درست باشد ولی نکته مهم این است که نگرش مربی اشتباه است مربی نباید فکر کند چون بچه ها ی تازه وارد هستند آموزشها برای انها تکراری نیست.
اینجا خود مربی مهم است. او باید سطخ آموزش و شیوه های آموزشی خودش را ارتقاء دهد. به همین خاطر این طرز فکر باعث میشود روز به روز از روند و تاثیر کلاس کاسته شود و مربی در یک پروسه تکرار گیر کند. و انگیزه ترقی و پیشرفت را از خود بگیرد . من در این سایت بیش از ۱۰۰ مربی علاقمند به هنر کودکان دارم که با تمام جدیدت دوره های غیر خضوری را شرکت میکنند مطالب سایت را میخوانند و اصلا به این فکر نمیکنند که بچه ها چه کسانی هستند بلکه خودشان در ابتدا مهم هستند. اینکه یک کار و شیوه جدید را آموزش دهند. به همین خاط شما بایستی از این اشتباه به دور باشید .
سومین اشتباه و یا بهتر بگویم سومین عدم شناخت مربیان هنری از متریالها و موضوعات به روز برای هنر کودکان است . من واقعا کلاس نقاشی ندیدم که مربی بچه ها را تشویق کند از وسایل دیگر بجز آبرنگ و مداد رنگی و گواش و پاستل استفاده کند . من نمی خواهم تاثیر امکانات و متریال خوب را برای بچه ها منکر شوم ولی شما باید بدایند کودکان در اجرای کار هنری اصلا به نوع و کیفیت وسایل توجهی ندارند آنها فقط میخواهند تجربه کنند و این تجربه را از خود نقاشی کشیدن بیشتر دوست دارند . یک مربی با این اشتباه فکر میکند باید حتما امکانات خاص داشته باشد تا بتواند کارهای خاص با بچه ها انجام دهد .و از طرفی از متریالهای جدید هنری نیز ناآگاه است.
چهارمین اشتباه مربیان که باز برمیگردد به شیوه اجرایی آنها . خیلی از مربیان بچه ها را تشویق میکنند که نقاشی خودشان را داخل دفتر نقاشی انجام دهند و در واقع هنوز به صورت سنتی این کار را انجام میدهند. در صورتی که دفتر نقاشی برای تمرین های نقاشی بچه ها است و نباید نقاشی های اصلی بچه ها داخل دفتر کشیده شود . یک دلیل جالب برای این اشتباه این است که خیلی از بچه ها دفتر نقاشی را یک دفتر تکلیف تصور میکنند و به همین خاطر نقاشی را یک کار هنری به حساب نمی آورند. به همین خاطر شما بایستی تمرینات را داخل دفتر های نقاشی انجام شود و کارهای اصلی روی مقوا و حتی الامکان از مقوا به جای کاغذ استفاده شود.
اشتباه پنجم مربیان هنری عدم توجه آنها به برنامه های جنبی و زمانهای خاص در حیاط مدرسه است . بعضی از مربیان هنری زنگ های تفریح را در دفتر مدرسه یا در کلاس می مانند و نمیدانند خیلی از نکات هنری و خلاقیتی را در