[kkstarratings]
آموزش صبر به کودکان
در مباحث روانشناسی کودکان بعضی نکات چنان ظریف و حساس هستند و در عین حال ساده که خیلی از پدرمادرها به آن توجه نمیکنند. ولی علم روانشناسی کودکان در این موضوعات تاکیدات و آموزشهای مهمی دارن.د که شما بیستی به آن توجه کنید یکی از این موضوعات صبر کودکان است .
صبر کردن و منتظر بودن همیشه و همه جا ناخوشاینده بوده و هست این نا خوشایندی به مقدار زمان آن مربوط نمیشود انتظار حتی در حد ۵ دقیقه برای شخص عذاب آور است هیچکس از انتظار خوشش نمیآید، مخصوصا کودکان و نوجوانها؛ چون ساختار تکاملی و عصبی آنها به گونهای است که علاقه دارند زودتر از همهچیز سر در بیاورندو با چیزی به اسم صبر و انتظار میانه خوبی ندارند .
بهتر است وقتی کودک نوپاست به او صبر و شکیبایی بیاموزیم. ممکن است کمی سخت باشد و کودک مقاومت کند یا ناراحت شود اما این کار به او کمک میکند در آینده بتواند راحتتر با مسائل روبهرو شود و صبر کردن برایش سخت نباشد و البته اگر قرار بود برای چیزی یا کاری صبر کند، رفتارهای ناخوشایندی نداشته باشد. در واقع آموزش صبر به کودکان برای آینه نگری آنها مفید خواهد بود چون شما از همین ابتدا آینده آنهارا درست ترسیم میکنید .به همین خاطر چند تکنیک را برای شما بیان میکنم تا شما به کودکانتان بیاموزید
۱. بگذارید کودکتان انتظار بکشد
کودکان معمولا زود طلب و زیاده طلب هستند از این رو هرچیزی را خواست، بلافاصله به او ندهید! دکتر اوسیت (Dr. Osit) در این زمینه میگوید: «اجازه بدهید فرزندتان احساس ناخوشایند انتظار را تجربه کند؛ چون این یک تغییر بزرگ و مهم است». به فرزندتان کمک کنید که بیصبری خودش را مدیریت کند.به او یاد بدهید صبر داشته باشد البته به صورت پله کانی و به مرور. در مراحل اولیه زمان کمتر و هر چه جلوتر میروید زمان انتظار کشیدن کودک را بیشتر کنید و به او یاد بدهید در این فاصله زمانی صبر کند و یک کار مفید دیگر انجام دهد .
۲. به کودکتان دربارهی احساساتش بگویید
کودک نوپا وقتی منتظر میماند، نمیتواند احساس سرخوردگی و یأس خود را بیان کند! اما شما میتوانید برای احساسات مختلف او اسمی بگذارید و کمکش کنید آنها را به زبان بیاورد. مراقب احساسات کودکتان باشید به او کمک کنید تا بداند شما مراقب او هستید از طرفی وقتی موفق شد برای چیزی صبر کند، تشویقش کنید. اگر کودک پیشدبستانی شما توانست در برابر چیزی صبوری به خرج دهد،
به او بگویید: «میدونم که انتظار کار خیلی سختیه اما تو از پسش براومدی و این خیلی خوبه. تو صبر کردی». این تشویق نباید به صورت جایزه باشد بلکه به صورت کلامی و احساسی . نظر دکتر بروکس در این مورد این است که اگر شما برای صبر فرزندتان ارزش قائل شوید، او ترغیب میشود بیشتر تلاش کند و به اندازهی کافی صبر کند تا به نتیجه برسد.
۳. کودکتان را در اموری که نیاز به صبر دارد، مشارکت بدهید
برای اینکه صبر کودکان را بالا ببرید شاید صدها مورد باشد که بتوانید از آنها بهره بگیرید ولی بعضی از کارها هستند که ضمن اینکه صبر کودکان را بالا میبرند حس خوشایندی به همراه دارند.از این رو سعی کنید کودکان را به کارهایی که فورا نتیجه نمیدهند و زمان میبرند تا به ثمر برسند، تشویق کنید. مثلا از او بخواهید با لگوهایش یک سازهی متفاوت و کمی پیچیدهتر بسازد، برایش پازل بخرید و با هم شروع کنید به ساخت آن و از او بخواهید. همراه شما بذر گل بکارد و از آن مراقبت کند تا سبز شود.این گونه کارها برای کودک هم بازی است و هم حس خوشایندی دارد .اما یکی از معضلات از بین بردن صبر استفاده کودکان از بازیها و گجت های کامپیوتری است که با یک دکمه و به راحتی کار انجام میشود مطمن بشید که کودکتان بیشترین زمان خود را صرف این بازیها نمیکند.
مطمنا شما میدانید که برای تقویت صبر بچه ها راهای دیگری نیز وجود داد که من در اینجا فقط به تعدادی اشاره کردم و امیدوارم شما با مطالعه بیشتر به موارد بیشتری برسید و با بچه ها انجام دهید .
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.