کودک آگاهانه خلاق میشود
شما در این درس با نقاشی و دکمه ها آشنا میشوید و در دو نوع کار ساده و خلاقانه با بچه ها انجام میدهید ولی در ابتدا به صورت ساده درباره خلاقیت چند جمله بیان میکنم تا شما بدانید که تکنیک ها و روش های ساده و خلاقانه مقدماتی دارد و یک مربی باید این مقدمات را انجام دهد.
اگه قبول داشته باشیم که نقاشی کودکان به پرورش ذهن و خلاقیت منتهی میشود بایستی این را هم قبول کنید که پرورش ذهن و خلاقیت به سادگی اتفاق نمی افتد. البته منظورم این نیست که پروسه سخت و پیچیده ای دارد بلکه منظورم این است که روش و راه مخصوص به خودش را بایستی سپری کند. ما نمیتوانیم به هر کاری خلاقیت بگوئیم .در پروسه خلاقیت در طی یک زمان یکسری فعالیت ها انجام میشود و این فعالیت ها منجر به پرورش ذهن کودک خواهد شد و کودک آگاهانه خلاق میشود.
یعنی کودک خودبه خلق یک اثر خلاقانه یا یک راه حل خلاقانه یا یک تفکر خلاقانه خواهد رسید .متاسفانه در بعضی کلاسها من شاهد این بودم که مربی یک کار خاص یا به تعبیر خودش خلاقانه میسازد و از بچه ها میخواهد عین همان را کپی کنند و تصور میکند کاری که کودک انجام داده است خلاقیت بوده در صورتی که کودک نسبت به آن کار هیچ تفکر و ذهنیتی ندارد و فقط حرف مربی را انجام داده است.
این درس بدون مقدمه اجرا نمیشود یعنی وقتی یک مربی بخواد این درس را با بچه ها انجام بدهد باید مراحل و کارهایی را از قبل با بچه ها انجام داده باشد تا کودک بتواند خودش و با خلاقیت و ذهن خودش کار خاصی انجام دهد من پیشنهاد میکنم قبل از شروع این درس با بچه ها دروس ساده و مفیدی چون نقاشی با اثر انگشت -نقاشی با برگها-نقاشی و چاپ و….انجام بدهید تا کودک از قبل یک ذهنیت برای این کار داشته باشد.
شرح درس نقاشی با دکمه ها
با توجه به آموزه های قبلی به کودکان یک مقوا بدهید و مقداری دکمه در اندازه و رنگهای مختلف بعد درباره دکمه و کاربرد آن با بچه ها صحبت کنید و اجازه بدهید آنها هم نظر خودشان هم بگویند بعد به آنها بگوئید قرار است این دکمه ها در نقاشی آنها یک کاربرد دیگه داشته باشند بچه ها را راهنمایی کنید تا بتوانند با موضوع ارتباط برقرار کنند این نوع نقاشی در چند تکنیک مختلف به کار برده میشود.
1-دکمه ها به تنهایی در نقاشی مورد استفاده قرار بگیرد
۲- دکمه ها به عنوان تکمیل کننده نقاشی مورد استفاده قرار کنند
در تکنیک اول دیگر از رنگ و کشیدن خبری نیست کودک با دکمه ها و چسباندن دکمه ها کنار هم فرم یا نقاشی خودش را میکشد. معمولا این فرمها فرنهای ساده ای هستند که کودک با چسبانددکمه ها کنار هم آن شکل و فرم را به وجود می آورد مثلا فرم قلب یا شکل گل و یا مثلا خورشید و…
در تکنیک دوم کودک قسمتی را با کشیدن و رنگ آمیزی انجام میدهد و دکمه ها را برای نقاشی او حکم تکمیل کننده را به عهده میگیرد. شاید یکی از پر کاربردترین نوع نقاشی با دکمه این نوع نقاشی باشد برای کودکان. ولی توجه به شبیه سازی برای کودکان مهم است مثلا کودک نقاشی خودش را کامل رنگ آمیزی کرده و حال میخواهد به جای خورشید که فرم گرد دارد از دکمه استفاده کند یا درختی کشیده و رنگ آمیزی کرده و میوه ها را از دکمه ها استفاده میکند.
توجه داشته باشید این نوع خلاقیت با دکمه به همین موارد حتم نمیشود یا فکر کنید برای بچه های زیر ۸ سال است این خلاقیت در سنین بالاتر با رویکردی تزئینی برای بچه ها نیز کاربرد دارد و آن به این صورت است که بچه ها دکمه ها را در آثار تزئینی استفاده میکنند.
mn][/
سلام ممنون بابت سایت خوبتون
۱۳۴
بی نظیر هستین عالیههه عالیی
۱۲۷