تاثیر کتاب خوانی بر روی نقاشی کودکان و بر عکس
یکی از موضوعات حوزه کودک بحث کتابخوانی است در سراسر دنیا روی کتابخوانی کودکان سرمایه گزاری های زیادی انجام میشود . چرا که خواند یاد گیری را به دنبال دارد و یاد گیری پیشرفت و سعادت یک جامعه را به ارمغان خواهد آورد.برای اینکه کودکان کتابخوانی را جزیی از برنامه های روزانه خود قرار بدهند طرحها و برنامه های زیادی اجراشده است من در اینجا میخواهم موضوع کتاب و کتابخوانی و نقاشی کودکان را در قالب یک پیشنهاد بیان کنم تا شما بتوانید یک کار جذاب دیگر را با کودکان انجام دهید که هم روی نقاشی آنها تاثیر بگذارد و هم کتابخوانی آنها .
دنیای کودکان و کتابهای کودکان
در دنیای کودکان کتاب جایگاه خاصی دارد. کودکان عاشق کتاب و کتاب خواندن هستند. هر ساله میلیونها کتاب کودک منتشر میشود که می توانم به جرات بگویم همه آنها جذاب و مفید هستند در کنار هر کتابی مسلما تصاویری قرار دارد که هم برای درک بیشتر کودکان طراحی میشود و هم اینکه به ساختار زیبایی کتاب کمک کند . که به آن تصویرگری گفته میشود . تصویر هر کتاب معرفی دنیایی تخیلی برای کودکان است. این تصاویر کودکان را وارد رویا داستان میکند و همین باعث میشود که داستان برای کودکان جذابتر دیده شود.
تصاویر کودکانه داستانها دارای خلاقیت است که امروز من میخواهم به بهانه هفته کتاب و کتابخوانی جریان تصویر سازی برای کتاب داستان کودکان را برای شما شرح دهم تا شما بتوانید با بچه ها این کار هنری و خلاقانه را انجام دهید . موضوع اول انتخاب داستان است معمولا داستانهای کودکان، داستانهایی هستند که سرشار از تصویر و تصویرگری است و کودکان به راحتی میتوانند تصویر سازی ذهنی داشته باشد. شما چند نوع کار هنری را میتوانید انجام دهید .که من برای شما شرح خواهم داد .
نقاشی از داستان بعد از شنیدن و تصویر سازی ذهنی
در حالت اول معمولی شما یک داستان را بخوانید و بچه ها یک تصویر از آن داستان را برای شما بکشند و سبک ونوع رنگ آمیزی به عهده خود بچه ها باشد. تمرین تصویر سازی ذهنی بسیار مهم است .
در حالت دوم بچه ها دربعد از شنیدن داستان موضوعی یا قسمتی که شما میخواهید را برای شما تصویر سازی میکنند این کار با کار اول چه فرقی دارد ؟ تفاوت این کار روی اهدافی است که شما در نظر دارید. فرض کنید مربی یک داستان را میخواند و در یک صحنه از داستان که بسیار مهم است جزئیات و تعداد بیشتری کاراکتر داستاتی وجود دارد و یا اتقاق اصلی داستان در آنجا قرار داردرا انتخاب و بچه ها از ذهن خود استفاده میکنند و نقاشی میکشند.
به همین شما برای این کار اهدافی در نظر داریدمثلا دقت و تمرکز کودک را تقویت کنید یا به طراحی آنها کمک کنید و.. در حالت سوم از بچه ها میخواهید سه تصویر از یک داستان را ترسیم کنند برای این کار هم اهداف خاصی مد نظر است مثلا دقت بچه ها در کشیدن سه تصویر که به لحاظ ساختاری شبیه هم باشد. مثلا اگر در داستان یک خرس قرار دارد و کودک در تصویر اول خرس را ترسیم کرده باید در دو تصویر دیگر از آن داستان خرس شبیه خرس اولی باشد ( البته حالت ایستادن آن مد نظر نیست بلکه به صورت کلی به هم شبیه باشند.)فضای سازی هم به همین صورت بایستی انجام شود .
در حالت چهارم که کمی سخت تر است و مناسب بچه های ششم به بالا خواهد بود بچه ها داستان را به صورت کمیک استریپ یعنی داستانهای دنباله دار ترسیم میکنند.کمیک استریپ در حالت ساده به این صورت است که شما چندین صحنه از داستان را بر روی یک برگ مقوایی ترسیم میکنید و البته به همراه نوشته های کوتاه . این کار تمرین و مهارت زیادی میخواهد ولی به راحتی امکان پذیر است. فقط کمی دقت و تمرین میخواهد . شما میتوانید با یک تقسیم بندی متناسب با مقطع کلاسی بچه ها این کارها را با آنها انجام دهید . از یک برگه تقسیم شده مطابق شکل زیر استفاده کنید و به صورت پلی کپی به بچه ها بدهید تا داخل خانه ها تصاویر داستان مورد نظر شما را نقاشی کنند .
در حالت پنجم شما میتوانید از تکنیک نقاشی برجسته یا همان مهندسی کاغذ استفاده کنید و تصاویر برجسته را از داستان مورد نظر به وجود بیاورسد .
من درادامه کتاب و کتابخوانی و نقاشی کودکان یکی از کلاسهای خودم را برای شما شرح بدهم تا بیشتر با این درس آشنا شوید
داستان خروش با هوش و شیر بدجنس و نقاشی بچه ها
بچه ها که به کلاس آمدند به آنها گفتم امروز قراره کارهای جالبی انجام بدیم و به همین خاطر از یک نوع تصویر سازی ذهنی شروع کردم به این صورت که از بچه ها خواستم چشمانشان را ببندند و به داستان کوتاهی که من میگم خوب گوش بدهند و تصور کنند داخل داستان هستند. این کار تمرین برای تصویر سازی ذهنی بود. من داستان را آرام و با حس کلمات بازی میکردم تا بچه ها احساس بیشتری به دست آورند. بعد از چند دقیقه بچه ها که کلی از این کار لذت برده بودند به سراغ موضوع اصلی رفتم.
به بچه ها گفتم میخواهم داستان امروز که برایتان میخوانم را خوب گوش بدهید و بیان خواهم کرد که کار نقاشی امروز به چه صورت است.بچه ها با دقت گوش دادند و بعد از بچه ها خواستم یک صحنه زیبا از داستان را برایم نقاشی کنند مسلما تعدادی از بچه ها سعی داشتند صحنه های ساده از داستان خرگوش با هوش و شیر بدجنس را نقاشی کنند ولی خاصیتی که این داستان داشت این بود که در اکثر صحنه ها و لحظات داستان شیر و خرگوش وجود داشتند.
برای آنها قبل از نقاشی درباره نقاشی از واقعیت به انتزاع صحبت کردم و شیر و خرگوش را به صورت ساده برای بچه ها ترسیم کردم و بچه ها با اعتماد بنفس بیشتری نقاشی کشیدند. بعد قرار شد توضیحات آن صحنه نقاشی را پشت آن بنویسند . از بچه ها خواستم در منزل داستان های مختلف بخوانند و با توجه به ذهن خودشان نقاشی کنند و به تصاویر کتابها دقت نکنند و از ذهن خودشان استفاده کنند .
در یک جلسه دیگر بجه ها کلاس را به چهار گروه تقسیم کردم و یک داستان را برای آنها تعریف کردم و قرار شد هر گزوه یک صحنه ای که من به آنها می گویم نقاشی کنند . هدف من ساخت کتاب داستان بود هر گروه۵ نفر بودند و به طبع ۵ کتاب ساخته میشود بجه ها نقاشی ها را کشیدند و من ۵ گروه نهایی را مشخص کردم و ۵ نفر هر گروه نقاشی های خود را کنارهم فراردادند و بعد صحافی شد و داستان آنرا بچه ها با خط خودشان نوشتند و ۵ کتاب ۱۰ صفحه ای ساختیم که هر کتاب ۵ صفحه نقاشی داشت و ۵ صفحه نوشته .
این کار برای بچه ها خیلی جالب بود و بعدها بچه ها بارها و بارها در خانه انجام دادند. توجه کنید در رویکر آموزشی در این درس تشویق کودکان به کتاب خوانی و درست کتاب خوانی و نقاشی از روی کتاب از جمله اهداف است در این فرایند نوع نقاشی و تکنیک خیلی اهمیت ندارد. و آنچه مهم است کار کردن بچه ها و همکاری آنها با شما و با همدیگر است که اهمیت دارد. شما میتوانید در پایان نمایشگاهی از نقاشی ها و کتابهایی که بچه ها درست کرده اند را در مدرسه خودتان بر پا کنید .
کتاب و کتابخوانی و نقاشی کودکان
حتما عضو تلگرام و اینستاگرام ما باشید
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row us_bg_overlay_color=”#45dafc”][vc_column width=”1/4″][us_single_image image=”3365″ size=”full” style=”shadow-1″ onclick=”custom_link” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.instagram.com%2Fartkoodak.kids%2F|||” animate=”afc”][us_btn text=”روی تصویر کلیک کنید” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.instagram.com%2Fartkoodak.kids%2F|||” color=”red” size=”10px” align=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]
توجه توجه توجه توجه توجه
دوستانی که درباره آموزشهای این سایت به صورت پی دی اف سوال دارند. باز یادآوری میکنم جزوات خاص آموزش هنرهای کودکان برای دوستانی ارسال میشود که در پایین هر مقاله نظر خودشان را به صورت پیشنهاد و یا انتقاد و سوال درج کنند. عضو کانال تلگرام و صفحه اینشتاگرام هنر کودکان باشند. در این صورت سیستم اتوماتیک سایت افراد را از روی ایمیل و ای پی آنها شناسایی کرده. و به صورت هفتگی و ماهانه جزوات را برای دوستان و همکاران فعال ارسال میکند.
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][us_single_image image=”3366″ size=”full” style=”shadow-1″ onclick=”custom_link” link=”url:https%3A%2F%2Ft.me%2Fjoinchat%2FAAAAAD_WW3HoRqa8q3hEnw|||” animate=”afc”][us_btn text=”روی تصویر کلیک کنید” link=”url:https%3A%2F%2Ft.me%2Fjoinchat%2FAAAAAD_WW3HoRqa8q3hEnw|||” color=”navy” size=”10px” align=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_column][/vc_column][vc_column][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.