آفرينش والد درون برای رفع بحران دوران کودکی
هر کسی دوران کودکی خاصی را پشت سرمیگذارد و این دوران به صورت ناخودآگاه بر روی زندگی و رفتارمان در دوران بزرگسالی تاثیر میگذارد .وقتی بخواهیم به گذشته رجوع کنیم خواهیم دید که کودکیمان در جاهایی زخم خورده است و باید احیا شود .پس اجازه دهید تا دوباره ساخته شود .ایده اصلی چنین روشهایی این است که تصور کنیم به عنوان یک فرد بزرگسال عاقل و با تجربه ، در حال مشاهده خود به شکل یک کودک در یک دوره زمانی بحرانیِ کودکی ، هستیم. احتمالاً این زمان خاص و صحنه های مربوط به آن در ایجاد یکی یا چند تا از باورها ذهنی کنونی ما نقش داشته است.
ما از خویشتنِ کوچکتر مان ، از دانایی و خرد بیشتری برخورداریم ولی از وجود آن کودک زخم خورده خبر نداشتیم و او به شکلی ناخودآگاه در زندگی فعلی ما نقش بازی می کند. حال تلاش می کنیم با استفاده از تکنیکهای تصویرسازی مختلف ابتدا یک والد جدید و عاقل که مورد تأیید بالغ است را ساخته و جایگزین والد درونیِ منفیِ قدیمی سازیم و سپس ارتباط جدیدی (که بالغانه ، حمایتگرانه و پذیرنده است) را با کودک زخمی درون برقرار کنیم. در این تصاویر ، ما به والد و دوستی ایده آل و عاقل و حمایت کننده تبدیل می شویم که قرار است کمبودهای تربیتی و حمایتی والدین اصلی ما را جبران کند، حمایتهایی که در آن زمان نیاز داشتیم ولی در اختیارمان نبود….
اجازه دهید فرزندتان خانه را زیر و رو کند.
از حدود ۹ ماهگی به بعد کودکان دست بهکار میشوند که خانه را بههم بریزند و والدینشان را از این کار حسابی عصبانی کنند. یکی از دلایلی که کوچولوهای خانه دست به چنین کارهایی میزنند بیحوصله شدن آنها است، آنها معمولا از روی بیکاری به وسایل خانه رو میآورند.
اما خبر خوش اینجاست که کودکان کنجاوتر در آینده افرادی موفقتر میشوند. و به همین دلیل اجازه دهید تا دوباره ساخته شود. به همین دلیل روانشناسان به والدین توصیه میکنند خیلی کودکان را از این کار منع نکنند و حداقل اجازه دهند آنها در اتاق خودشان ریختوپاش کنند، چراكه بههم ریختن وسایل موجب میشود اعصاب کودک آرامش بگیرد و حتی سیستم ایمنی آنها تقویت شود. جالب اینجاست که بههم ریختن وسایل موجب ترشح هورمونی در کودکان میشود که رشد آنها را دو برابر میکند.
رفتار درست با کودک باید ها نبایدها
اگر قرار است جيغ نزنم داد نزنم كتك نزنم قهر نكنم تنبيه نكنم محروم نكنم ناسزا نگويم تهديد نكنم تحقير نكنم او را نترسانم مقايسه نكنم مدام نصيحت نكنم گله نكنم غر نزنم متهم نكنم برچسب نزنم،،،، پس چكار كنم؟!
۱-مغز انسان افعال منفي را نميفهمد، به جاي داد نزن بگوييد آرام باش، به جاي ندو بگوييد آرامتر راه برو، به جاي جيغ نزن بگوييد آرامتر حرف بزن.
٢. به جاي تاكيد بر كارهاي اشتباه فرزندتان، به او كار خوب را بياموزيد. بهتر است كار خوب را با لذت گره بزنيد تا نهادينه شود. تشويق كردن و جايزه دادن و جدول ستاره ها تا هفت سالگي بهترين روش براي آموختن كار خوب است. زماني كه انسان كادو و جايزه ميگيرد هورمون دوپامين كه هورمون شادي است ترشح ميشود و به مرور كودك شرطي ميشود و كار خوب در او نهادينه ميشود.
٣. به او حق انتخاب دهيد. “الان حمام ميري يا قبل از خواب؟” “بشقابتو توي سينك ميذاري يا روي كابينت؟” به او حق انتخاب دهيد تا بتواند قسمتي از تصميگيري شما باشد. ميتوانيد از او بپرسيد كي ميخواهد درس بخواند؟ چند ساعت تكاليفش طول ميكشد؟ اگر به مرحله نوجواني رسيده اند از آنها بخواييد برنامه ريزي كند و بعد به شما اطلاع دهد.
٤. در انجام كارهايش به او كمك كنيد تا همكاري را بياموزد. در تميز كردن اتاق، جمع كردن لباسها، صاف كردن رو تختي با او همقدم شويد. اين اوقات را به لحظات شاد تبديل كنيد. به او اجازه دهيد از همكاري با شما لذت ببرد.
٤.انتظارات خود را تعديل دهيد. شادي كودكانه آنها را فداي نظم و انضباط نكنيد. بگذاريد كودك درونتان با ديدن آنها دوباره كودكي كند. در آخر سوال كنيد “خب حالا چطور خونه رو به شكل اول برگردونيم؟”
٥. به فرزندتان ياد دهيد از اشتباهاتش بياموزد نه آنكه به اشتباهاتش بياويزد، اگر به خاطر هر اشتباه او داد بزنيد تهديد كنيد يا تنبيه كنيد فرزندتان بخشندگي و مهرباني با خود و افراد زندگيش را نمي آموزد. گاهي اجازه دهيد اشتباهات بي خطر كند و بعد بدون منت به او بياموزيد چگونه جبران كند
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.